Кабмін ухвалив постанову, що дозволяє теплопостачальникам перераховувати платіжки у випадку зниження ціни на газ порівняно із уже закладеною у тарифі. У зв’язку з цим Черкаська ТЕЦ повідомляє, що протягом січня 2020 року будуть проведені відповідні зміни у платіжних документах споживачів.

Про це поінформували у пресслужбі Черкаської ТЕЦ ПРАТ “Черкаське хімволокно”.

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року Урядом ухвалено постанову №1082 “Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу”.

У зв’язку з цим суми у платіжках за тепло і гарячу воду можуть зменшитися.

“У разі зміни для виконавця протягом опалювального сезону ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), що використовується для виробництва теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, виконавець відповідних послуг може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів”, – ідеться у документі.

Тому Черкаська ТЕЦ повідомила, що після необхідних розяснень у січні проведуть зміни у платіжках.