Новорічні прикраси з природних матеріалів створює черкаська майстриня Надія Груздєва. Для декору обирає шишки, гілки, кору дерев, жолуді, солому та листя.

Про це йдеться у сюжеті UA: Черкаси.

Одна ялинкова гілка, декілька шишок, райські яблука і мотузка. Майстриня Надія Груздєва розповідає, що за допомогою цих природних матеріалів можна зробити новорічну прикрасу. Кульки майстриня створює з листя дерев. Каже, краще починати їх формувати заздалегідь, аби свіже листя встигло висохнути: “Це можна робити поетапно. Спочатку зробити маленьку кулю, обкрутити ниткою. Потім збільшити об’єм і досягнемо бажаного розміру. В середині він не гниє. Він висихає поступово. Листя не вологе, а опале. Ви збираєте його і робите”.

Із природних матеріалів майстриня радить робити і головний символ Нового року, ялинку. За основу, каже, варто брати картон. З нього зробити конус та закріпити клеєм. Потому задекорувати: “Все те, що створила природа – найкращий матеріал, яким можна доповнити свою роботу. Кращого матеріалу для створення гарних речей не існує”.

Надія Груздєва розповіла, як оздобити ялинку за допомогою кори дерева: “Ми приклеїли різні за розміром шматки. Якщо у вас виникатимуть проміжки між корою, то буде просвічуватися картон. Потрібно зменшувати шматочки за допомогою ножиць чи ножа. В руках соснова кора легко роз’єднується і можна закрити проміжки. В результаті у нас виходить така ялинка. Її я пофарбувала в білий. Аби фарбувати нерівну поверхню, краще використовувати аерозоль”.

Декорувати ялинку, додає майстриня, можна прикрасити шишками, гілками, виноградною лозою тощо. Із цих таки матеріалів можна створити новорічні віночки та прикраси для столу.