Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар призначив собі нового радника – за питання інформатизації відповідатиме фахівець з ІТ Сергій Шмиголь.

Про це пан Шмиголь повідомив у фейсбуці.

«Дякую Cherkasy ІТ Cluster за рекомендацію та довіру», – додав він.

Як зазначив новопризначений радник, перші завдання:

– запровадження інструменту управління проектами. Структура адміністрації мало чим відрізняється від структури ІТ-компанії. І ті, й інші мають бути максимально клієнтоорієнтованими та мати максимальну ефективність. Явно адміністрація в цих питаннях просідає, тож спробуємо застосувати досвід тих, в кого подібні речі вдаються.

– запровадження інструменту із трекінгу звернень та скарг, що стосуються корупції. Ідея така, щоб всі повідомлення про можливі факти корупції були зібрані в одній системі та перевірялися. Про результати заявнику надаватиметься відповідь і за необхідності інформація передаватиметься до відповідних органів. Основна ціль: контроль за кожним повідомленням про корупцію.

– налаштування системи gps-трекерінгу снігоприбиральної техніки і розрахунок з підрядником відповідно до пройденого кілометражу.

«Друзі, якщо у вас є пропозиції із запровадження будь-яких інформаційних інструментів в роботі обласної влади – будемо раді їх обговорити з вами», – зазначив Сергій Шмиголь.