На Черкащині продовжують заходи з протидії роботі нелегальним автозаправним станціям.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА.

Координувати роботу та вчасно звітувати про проміжні результати роботи усіх залучених структур закликав заступник очільника області Юрій Безщасний у ході засідання міжвідомчої регіональної робочої групи у Черкаській області з протидії нелегальному обігу та роздрібної торгівлі пальним.

До процесу перевірок нелегальних АЗС залучені фахівці ГУ ДПС у Черкаській області спільно з податковою міліцією ГУ ДФС у Черкаській області під координацією Прокуратури Черкаської області, Управління Служби Безпеки України в Черкаській області та інші. Втім сьогодні область показує не кращі результати, порівняно з іншими областями. Аби вирішити цю ситуацію, заступник очільника області наголосив на необхідності скоординовувати дії та об’єднувати зусилля.

– Протидія нелегальним автозаправним станціям – одне з основних завдань, над яким працює Уряд, – каже Юрій Безщасний. –  Цю тему також обговорювали представники українських мереж АЗС на нараді з Президентом України Володимиром Зеленським. Таку роботу проводять в усіх областях України. Наразі Черкащина показує посередні показники щодо координації зусиль усіх залучених сторін. Від кожного структурного підрозділу очікуємо звітів щодня. Досліджуємо досвід інших областей у цьому напрямку. Як і інші, маємо питання до місць зберігання вилученого пального та обладнання.

За інформацією ГУ ДПС області, з 28 грудня 2019 року до 6 січня цього року вже провели 18 перевірок суб’єктів господарювання за місцем провадження АЗС/АЗГП і склали 8 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку провадження господарської діяльності).