Українська регіональна пивоварня «Уманьпиво» ​​почала випуск танкового пива за інноваційною технологією Duotank.

Як говориться в повідомленні компанії, особливість технології полягає в тому, що пиво потрапляє в спеціальний резервуар (танк) безпосередньо з виробничих потужностей заводу. При цьому виключений контакт рідини з повітрям, що дозволяє зберегти первинні свіжість, смак і чистоту, без додаткового насичення СО2, пастеризації і стерилізації.

«Розроблена голландськими пивоварами і популярна в європейських країнах система Duotank передбачає можливість зберігання, транспортування та розливу напою при оптимальній температурі і тиску. Це дозволяє зберегти початкові якість і аромат свіжозвареного пива», – відзначає виробник.

Після виробничих процесів варіння сусла, бродіння і доброджування, свіже пиво заливається в спеціальні ємності – танки (обсяг 500 л). Усередині танка пиво знаходиться в герметичному середовищі, не має контактів з зовнішніми факторами і потрапляє в келих споживачів в первісному вигляді.

Уточнюється, що танкове від «Уманьпиво» ​​- світле нефільтроване і непастеризоване пиво типу Lager зі світлого ячмінного солоду і 4-х сортів хмелю. Міцність напою 4,5% об., Щільність сусла – 11,5%. Пиво має насичений солодовий смак в поєднанні з легкою хмільною гіркуватістю.

«Одна з місій нашої пивоварні – знайомити українців з новими видами пива. Для цього ми переймаємо інноваційні технології і рецептури, які позитивно зарекомендували себе в країнах Європи. Система Duotank привертає поціновувачів свіжого автентичного пивного смаку саме можливістю зберегти початкові властивості напою. Танкове пиво не підлягає пастеризації, фільтрації, газування, що не окислюється, що не видихається і доставляється в точки продажів протягом 12 годин після замовлення.

У танках створені ідеальні стерильні умови для зберігання, транспортування та розливу свіжого пива. Ми сподіваємося, що українці оцінять всі переваги чистого танкового пива», – розповів СЕО компанії «Уманьпиво» Ігор Кисіль.

В «Уманьпиво» ​​уточнили, що перший розлив танкового пива пройшов на підприємстві в грудні і був доставлений в ряд закладів міста Умань. Надалі танкове пиво планують поставляти також в спеціалізовані пивні заклади інших міст і регіонів України.

Для довідки: «Уманьпиво» ​​- український локальний виробник пива, сидру і безалкогольних напоїв. На сьогодні одна з найстаріших пивоварень України. Заснована в 1878 році. Підприємство випускає чисте натуральне пиво, складові якого вирощені на власних полях компанії.