Золотоніською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами відділу освіти Чорнобаївського районної державної адміністрації під час закупівлі шкільного обладнання, що призвело до заподіяння істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

У ході моніторингу офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ProZorro прокуратурою встановлено, що влітку 2019 року між відділом освіти Чорнобаївської районної державної адміністрацією та господарюючими суб’єктами укладено договори поставки шкільного обладнання для навчальних закладів Чорнобаївського району на загальну суму 1 млн 200 грн.

Однак, з метою встановлення дійсної вартості вказаних вище матеріалів, шляхом моніторингу сайту виробників та офіційних дистриб’юторів, прокуратура виявила, що реальна вартість шкільного обладнання ймовірно закуплена за завищеною ціною.

Наразі досудове розслідування триває, у справі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, встановлюється точна сума завданих збитків.