На 100%. Саме така готовність медичних закладів Черкащини, які надають вторинну і третинну допомогу, до підписання угод із Національною службою здоров’я України. 

Черкаська область на сьогодні – у трійці лідерів по Україні і перша в Центральному регіоні, – йдеться на офіційному сайті НСЗУ.

– Найголовніше – інтереси пацієнта. Вже із 1 квітня запрацює в повному обсязі Програма медичних гарантій. Тобто пацієнт отримає безоплатно медичні послуги, які є в затвердженому переліку: послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації, – зазначив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Важливо, що за всі вищеперелічені послуги пацієнт не платить. Якщо ж у хакладі, який підписав договір із НСЗУ, вимагають від пацієнта гроші – варто звертатися на гарячу лінію НСЗУ 16-77.

Нагадаємо, для того, щоб черкащани могли скористатися Програмою медичних гарантій, необхідне підписання декларації із сімейним лікарем. На сьогодні в області це зробили 932 720 осіб, а це 77,6%.