На нараді в Черкаській міській раді обговорили ситуацію із ДТП на дорогах міста. В управлінні патрульної поліцію стверджують, що цьогоріч в січні суттєво зросла кількість людей, що постраждали в автопригодах, порівняно з аналогічним періодом рік тому.

– Здається, зараз склалася така ситуація, що винні і міська влада і поліція, – всі, але тільки не водії. Треба спільно обговорити ситуацію, і вибрати механізми, за якими б стало менше аварій, і таких трагічних випадків, – каже міський голова Анатолій Бондаренко.

Начальник Управління патрульної поліції Олександр Кокоба у своєму виступі озвучив статистику у Черкасах, для порівняння ситуації із ДТП у січні цього року, та рік тому.

За його словами, у січні 2020-го у трапилося 89 ДТП, 26 з потерпілими, у яких травмувалося 32 особи, 2 загинули. У січні 2019-го – загалом 103, з потерпілими – 15, 21 особа травмована, 0 загиблих.

– Головне, що впливає – це порушення правила ПДР. Крім того, коли лежить сніг, краще видно в темну пору року. Цьогоріч снігу немає, – каже Кокоба.

За його словами, протягом року найбільша кількість ДТП у Черкасах трапляється на бульварі Шевченка, вулицях Благовісній, Смілянській, Чорновола, Надпільній та Героїв Дніпра.

– Це дороги з хорошим покриття, де немає ямковості. Люди перевищують швидкість, і таке відбувається, – пояснює Кокоба.

Він додає, що уже зараз піші наряди поліції будуть працювати з пішоходами.

– З лютого буде працювати автоматична фіксація порушення ПДР. Будемо спілкуватися щодо встановлення відеокамер, – додає він.