За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області завершено досудове розслідування стосовно жителя Звенигородщини, який здійснював шпигунство з використанням спеціального технічного засобу отримання інформації.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

За версією слідства, обвинувачений умисно, на виконання завдання спецслужб Російської Федерації, познайомившись з співробітником обласного військового комісаріату, з використанням спеціального технічного засобу отримання інформації збирав дані військового характеру, які становлять державну таємницю, з метою подальшого вчинення диверсійних дій на території області.

Дії останнього кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 359 (незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) КК України.

На цей час прокурором затверджено обвинувальний акт, який передано до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення особі  загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.