Прокуратурою Черкаської області в касаційному порядку оскаржено ухвалу Черкаського апеляційного суду, якою змінено вирок Соснівського районного суду м. Черкаси шляхом пом’якшення покарання й звільнення від відбування покарання з іспитовим строком стосовно неповнолітньої, яка обвинувачується у вчиненні умисного вбивства своєї новонародженої дитини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба прокуратури Черкащини.

Нагадаємо, що восени 2018 року 16-річна неповнолітня, перебуваючи за місцем свого проживання, самостійно народивши доношену дитину, відразу після пологів заподіяла новонародженому тілесні ушкодження, внаслідок яких той помер.

За результатами судового розгляду горе-матір визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі. Однак, Черкаським апеляційним судом задоволено скаргу сторони захисту та обвинуваченій призначено покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Прокуратура Черкаської області не згодна з ухвалою суду в частині звільнення неповнолітньої від відбування покарання з іспитовим строком, а тому, займаючи принципову позицію, прокурорами в кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено касаційну скаргу.