Кращого спортсмена січня визначили у відділенні НОК України на Черкащині.

Цього разу обирали кращого серед чотирьох кандидатів. Претендували на це звання фехтувальниця Валерія Гнідашева, легкоатлетка Вікторія Ніколенко та стрільці Дмитро Омельяненко і Сергій Куліш. Експертна комісія майже одностайно віддала перемогу Сергію Кулішу. У січні він результативно виступив на кількох змаганнях і встановив рекорди України.

Сергій на Відкритому чемпіонаті України з пневматичної зброї зі стрільби кульової 10-16 січня у місті Львів встановив рекорд України, показавши у кваліфікації вправі ГП-6 (стрільба з пневматичної гвинтівки: 60 пострілів з положення стоячи) 631,7 оч., виборов особисте та командне «золото» у цій вправі. На Міжнародних змаганнях зі стрільби з пневматичної зброї в Мюнхені (Німеччина) 22-26 січня Сергій Куліш встановив одразу два рекорди: в кваліфікації він продемонстрував результат 632,4 оч., а у фіналі – 251,1оч. Також спортсмен посів перше місце у вправі ГП-6. Тренер Сергія – Віктор Нагній.

Майстер спорту України Дмитро Омельяненко також брав участь у Відкритому чемпіонаті України з пневматичної зі стрільби кульової. Там спортсмен виборов перше командне місце та п’яте особисте місце у вправі ГП-6.

Майстер спорту України Вікторія Ніколенко стала учасницею чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні, що відбувся в місті Суми та виборола низку призових місць. Зокрема стала чемпіонкою в естафеті та посіла друге місце у забігах на 400 та 800 метрів.

Кандидат у майстри спорту Валерія Гнідашева взяла участь у чемпіонаті України з фехтування серед юніорів 2000 р.н., що приймав Київ. Спортсменка виборола друге особисте та п’яте командне місце.

Відділення НОК України в Черкаській області відзначить кращого спортсмена та тренера місяця грамотою та грошовою премією.

За інформацією відділення НОК України у Черкаській області