15 лютого 2020 року сокільці зі всієї України відзначили 126-річчя організації урочистим Маршем правих традицій у Черкасах. Хід тривав від площі Богдана Хмельницького до Соборної площі, де активісти запалили сотні холодноярських вогнів. Наприкінці заходу всі охочі мали змогу побачити вогняне шоу від театру «Сварожичі».

Про це розповідає пресслужба ВО “Свобода”.

Біля обеліску слави борців за волю України націоналісти вшанували пам’ять всіх, хто поставив інтереси нації вище власних, хто продовжує боротьбу сьогодні.Керівник Черкаського обласного осередку ВГО «Сокіл» Віталій Козир зазначив, що в наших силах зробити так, щоб стільки боротьби, стільки відданих життів і стільки вкладених сил не були марними.

Голова управління молодіжної політики ВО «Свобода» Руслан Андрійко додав: «Дивлячись на наші сталеві колони та ідейне членство, я впевнений, що всі загиблі нами б пишалися».

На Соборному майдані привітав сокільців із річницею і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він подякував молоді за небайдужість до долі своїх рідних міст і держави. Він додав, що Черкащина славна у боротьбі з поневолювачами: «Я  впевнений, що Черкащина завжди буде серцем українського визвольного руху».

Взяв участь у марші й очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок. «Така організація має існувати і виховувати молодих патріотів заради служіння українській державі. А ви маєте стати новими обличчями при владі», – зазначив він. Продовжив його думку і голова Черкаської обласної організації ВО «Свобода», сокілець Юрій Ботнар: «Якщо в нас є ідея нації в серці – перед нами розступаються гори. Із ідеєю в серці ми виховуємо дітей, будуємо дороги, розвиваємо своє місто».

Привітав сокільців із річницею й народний депутат України кількох скликань від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

Керівник ВГО «Сокіл» Юрій Черкашин наголосив, що попереду ще тернистий шлях до перемоги української соціальної національної революції, до справжньої самостійної соборної держави і сокільці є в авангарді цієї боротьби.