Невдовзі стартує всеукраїнський допрем’єрний тур воєнної екшен-драми «Черкаси». У рамках цього туру стрічка буде презентована і в Черкасах. Саме на честь цього міста був названий мінний тральщик, історія якого лягла в основу стрічки.

Так, 27 лютого 2020 року черкащани та гості міста зможуть побачити один із найбільш очікуваних українських фільмів 2020 року. Показ відбудеться в кінотеатрі «Україна» за адресою вул. Смілянська, 21, розповідає пресслужба Черкаської ОДА.

ПРОГРАМА:
17:00 – початок заходу та акредитації ЗМІ;
17:50 – коротка презентація фільму;
18:00 – показ фільму;
19:35 – Q&A зі знімальною групою (режисер Тимур Ященко, актори Євген Ламах, Дмитро Сова, Руслан Коваль, Олег Щербина, справжній капітан тральщика «Черкаси» Юрій Федаш, продюсери Марта Лотиш та Ірина Клименко).

Акредитуватись на захід можна, заповнивши відповідну форму за посиланням 

Прес-кіт знаходиться тут 

«Черкаси» — українськийповнометражнийхудожнійфільмрежисера Тимура Ященка, заснований на реальних подіях весни 2014 року. Однойменний мінний тральщик, заблокований російськими військами в бухті озера Донузлав під час анексії Криму, три тижні чинив опір ворогу і став єдиним з 9 українських кораблів, що не спустив державний прапор.

Командир тральщика «Черкаси» ЮрійФедаш консультував знімальну команду під час роботи над стрічкою. До акторського складу увійшли моряки, які під керівництвом Федаша тримали оборону на кораблі у 2014 році.

Фільм виробництва MKK Film service (Україна) та InterMedia (Польща) створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ВМС ЗС України, краудфандингової платформи «Велика Ідея», Міжнародного фонду «Відродження», Львівської міської ради, Львівської обласної адміністрації, Черкаської обласної адміністрації.

Дистрибуцію стрічки на території України здійснюють компанії MMD UA та FILM.UA Distribution. FILM.UA Distribution також відповідає за міжнародну дистрибуцію фільму.

Прем’єра фестивальної версії фільму «Черкаси» відбулася 16 липня 2019 року на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фестивальна історія воєнної драми продовжилась участю в основному конкурсі 35-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, одного з 15 міжнародних кінофестивалів класу А, що проходив у жовтні 2019 року.

Всеукраїнський кінотеатральний прокат розпочнеться 27 лютого 2020 року, до 6-ї річниці анексії Криму.