Нарколабораторія була обладнана в одному з будинків в Канівському районі. Особи, які причетні до її діяльності затримані. Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили спеціальне обладнання для виготовлення психотропу та різні види наркотиків.

Про це інформує пресслужба ГУНП в Черкаській області.

Оперативники управління протидії наркозлочинності Черкаської області отримали інформацію, що невідомі особи організували незаконну діяльність нарколабораторії. Ця інформація відразу була опрацьована і підтверджена.

Під час обшуку, слідчим було виявленно спеціальне хімічне обладнання, хімічні речовини, реактиви та прекурсори, які використовуються для виготовлення психотропної речовини – амфетамін. Також було виявлено пакети з наркотичними засобами схожими на амфетамін та канабіс.

Двох місцевих жителів, які причетні до діяльності нарколабораторії затримали, відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомив начальник Управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко, за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, яке було відкрито за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та частиною 3 статті 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. Санкція даних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Триває слідство.