У межах спільного проєкту облдержадміністрацій «Потяг дружби» Черкащину відвідали школярі із Херсонської області. 

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА.

Діти протягом чотирьох днів із 7 по 11 березня пройшли стежками Холодного Яру (Мотронинський монастир, Гайдамацький став та Онуфріївське джерело), відвідали Іллінську церкву та музейний комплекс ,,Батьківщина Богдана Хмельницького“, взяли участь в екскурсійній програмі на Замкову гору, до музею та резиденції Богдана Хмельницького.На річницю від дня народження Тараса Шевченка побували на малій батьківщині поета та вшанували пам’ять Кобзаря – в селах Моринці та Шевченкове Звенигородського району.У Каневі в музеї Т. Шевченка із херсонцями зустрівся голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Очільник області вручив на згадку про Черкащину сувеніри та подякував за інтерес молоді до Шевченківського краю:

– Такими проєктами ми «зшиваємо» країну. Лише на початку року ми із головою Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим підписали меморандум про співпрацю, а вже сьогодні приймаємо делегацію школярів. Всі вони – переможці освітніх конкурсів, олімпіад, спортсмени, а головне – патріоти України. Дуже радий, що діти побували на батьківщині Шевченка і Хмельницького, дізналися про традиції та історію краю. Тепер чекайте нас на Херсонщині.

Поділилися враженнями і самі школярі.

– Якщо чесно, не думала, що Черкащина така гарна. Програма в нас була дуже насичена, але цікава. Хочу окремо подякувати екскурсоводам, які розповіли нам історію дійсно славної Черкаської області. Тепер обов‘язково треба приїхати сюди із батьками, – ділиться враженнями Світлана.

Вікторія Кульчицька розповідає, що Тарас Шевченко – її улюблений письменник. Тому побувати на рідній землі Кобзаря мріяла давно.

Супровід та перебування учнів забезпечується у співпраці Департаменту освіти і науки ОДА, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА та Департаменту культури та зв’язків з громадськістю ОДА.Як зауважив Роман Боднар, окрім “Потягу дружби” в межах підписаного меморандуму спільно із Херсонщиною планується проведення економічного форуму для об’єднаних територіальних громад та інші ініціативи у сфері економічного розвитку.