У Черкасах, поряд із Долиною троянд, створюють парк “Молодіжний”. Нині розпочато озеленення території, на якій буде парк. 

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

– Раніше ця територія перебувала в оренді, потім угода була скасована. Це місце було занедбаним і засміченим. Тож під час наради із міським головою було ухвалене рішення створити тут парк. Процес розпочався. Міськвиконком і міська рада ухвалили рішення про створення об’єкту природно-заповідного фонду – парку “Молодіжний”. Нині він перебуває на балансі облради і очікує рішення про занесення до природно-заповідного фонду України, – повідомив начальник відділу екології Володимир Гусаченко.

Парк матиме територію у 7,5 га. Нині проведене розчищення більшої частини парку і розпочато озеленення. Висаджена алея платанів, сосни, ялини і дерева листяних порід. Близько 150 дерев тут планують висадити 20-21 березня під час проведення Всеукраїнської акції “Озеленимо Україну”.

– Також є ідея створити тут “Алею молоді”. Щоб випускники шкіл, замість того, щоб запускати у повітря кульки, висаджували дерева у цьому парку. Сподіваємося, така традиція приживеться серед черкаських випускників, – розповів Володимир Гусаченко.

Нині виготовляється ескізний проект парку, який потім буде винесено на розгляд громадськості, і жителі міста зможуть внести свої пропозиції.