Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з закриттям кордонів для іноземців через коронавірус.

Відео транслювалося на його сторінці у Facebook.

«Ми діємо рішуче і на випередження. Перше — ми закриваємо кордон для іноземців. Буде закрито прикордонні пункти пропуску для пасажирського сполучення. Два тижні, починаючи з 16 березня, іноземні громадяни не зможуть потрапити на територію України ні літаком, ні поїздом, ні автомобілем, ні будь-якими іншими засобами», — заявив глава держави.

За словами Зеленського, заборона не поширюється на іноземців, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, зокрема представники міжнародних організацій та диппредставництв.

Кордони для іноземних громадян закривають на два тижні, потім це рішення переглянуть.

При цьому вантажні перевезення авіа-, залізничними, морськими та автомобільними шляхами продовжать виконувати з медичною перевіркою членів екіпажів.

Звернення Володимира Зеленського щодо заходів для мінімізації поширення коронавірусу.

Володимир Зеленський звернувся до українців, розповівши про низку заходів для мінімізації поширення коронавірусу територією України. Принагідно Глава держави закликав співгромадян не піддаватися паніці й зберігати холодний розум.

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 13 березня 2020 р.