Задля запобігання поширення інфекції коронавірусу Covid-19, черкаські депутати спрямували близько 4 мільйонів 700 тисяч гривень для оснащення інфекційної лікарні та ще 3 млн грн для доплат фахівцям, які працюватимуть із інфекційними хворими.
Рішення про це під час позачергової сесії міської ради, яка відбулась 16 березня 2020 року, висловився 31 обранець, інформує пресслужба міськради.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, кошти з резервного фонду перерозподілили для закупівлі в інфекційну лікарню апаратів штучного дихання, цифрового пересувного рентгенапарату, безконтактних термометрів, моніторів цілодобового нагляду та іншого необхідного обладнання.

Ще три мільйони гривень для здійснення доплат до заробітної плати медичним працівникам, які безпосередньо контактуватимуть із потенційними інфекційними хворими.

75 тисяч гривень депутати передбачили для оснащення трьох дезінфекційних груп Черкаського міськрайонного відділу ДСНС.

Під час обговорення Олег Стадник повідомив, що нині для фахівців інфекційної лікарні замовили 264 костюми біологічного захисту, ще 80 є в наявності.

Водночас, за його інформацією головного медика Черкас, в місті наявні 64 наркозно-дихальних апаратів та апаратів штучної вентиляції легень. Більшість із них купували в період із 2015 року.