Зміни у законодавстві, зміни форми державних актів на землю – все це наразі спонукає закликати кожного жителя громади актуалізувати свої документи на право власності на земельну ділянку, перевірити чи внесено інформацію до публічної кадастрової карти.

Про це розповіла начальник відділу містобудування, архітектури, земельних відносин Червонослобідської сільської ради Лілія Заріцька.

– У зв’язку з активною інвентаризацією та приватизацією земель, сьогодні ми рекомендуємо всім жителям громади пересвідчитися, що відомості про їх земельну ділянку внесені до Державного земельного кадастру.

Куди людям потрібно звертатися? Найпростіше – взяти документи і підійти у сільську раду. Якщо буде встановлено, що документи старого зразка не внесені до сучасних державних реєстрів, для  уникнення проблем та порушень законних прав у майбутньому, людині необхідно  звернутися до землевпорядної організації для розробки технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Оксана Савіцька