Зазвичай із середини квітня весна повністю вступає в свої права: активно накопичується тепло, розквітає природа. Але цьогоріч, завдяки північним атмосферним процесам, стійкого наростання тепла поки що не відмічалося. Лише в останні два дні вітри змінили свій напрямок на південний і температурні показники як нічні так денні значно підвищилися. У вихідні на нас чекають погодні зміни.

Про це розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ЧЕСНО.

За прогнозом, у вихідні на Черкащині пройдуть довгоочікувані дощі. Після тривалого впливу антициклону, до формування погоди починає втручатися циклон, який наближається до нашого регіону із північного-заходу. Вже вдень у суботу пройдуть дощі з вітром, місцями з грозами, але це ще не вплине на високі температурні показники. температура вночі 3-8º тепла, вдень до 20-22º.

У неділю, із проходженням холодного фронту, пройдуть більш значні дощі, вітер змінить свій напрямок на північний та досягатиме небезпечних 15-20 м/с. Денна температура не перевищуватиме 13-15º.

Понеділок, 27 квітня, прогнозується достатньо прохолодним, з нічними заморозками на ґрунті (0-3º) та невеликим теплом вдень 10-12º. Опадів не очікуємо, вітер поступово стихатиме.