Перший заступник голови, виконавчий директор ФФЧО Володимир Фощій розповів про проведення цьогорічних обласних змагань серед аматорських команд, пов’язаних із проблемами, що спричинила пандемія вірусу COVID-19.

Про це інформує офіційний сайт Федерації футболу Черкащини, передає ЧЕСНО.

«Зазначу, офіційні змагання нинішнього сезону мали розпочатися на початку квітня, матчами розіграшу Кубку. Протягом місяця планувалося провести чотири етапи цього турніру.

Початок вищолігового чемпіонату та першолігової першості заплановано відповідно на 9 та 10 травня. Але стає очевидним, що і ці змагання не будуть розпочаті у заплановані терміни.

Остаточно говорити про конкретні дати початку вищезазначених турнірів нажаль поки що не можливо, адже ситуація з пандемією є не прогнозованою і тому потрібно бути виваженим у своїх діях.

Залишається лише сподіватися, що ця ситуація найближчим часом стабілізується. В цьому випадку та з урахуванням проведення відповідних організаційних заходів, реєстрації і приведення футболістів команд до належних фізичних та моральних кондицій, можна попередньо планувати, що змагання розпочнуться на початку червня місяця. При цьому не виключаю і зміни раніше затверджених систем проведення окремих турнірів.

В даний час ми проводимо моніторинг (уточнення) згоди команд на участь, адже головним чинником їх участі є фінансова складова, яка в ці складні часи може помінятися в гіршу сторону.

Насторожує також і те, що у разі пом’якшення карантину та надання відповідними органами дозволу на проведення змагань, але без глядачів. Адже наша спортивно-футбольна інфраструктура на якій проводитимуться матчі до цього не готова, а отже і виконувати ці вимоги буде вкрай складно.

При цьому зазначу, що всі питання, пов’язані з проведенням цих змагань так і завершення традиційного турніру В’ячеслава Першина ми будемо обов’язково узгоджувати спільно з представниками команд.

Тож чекаємо на подальший розвиток подій і сподіваємося, що ситуація в боротьбі з епідемією стабілізується і ми повернемося до повноцінного життя в тому числі і футбольного», – сказав Фощій.