Президент України Володимир Зеленський пригрозив меру Черкас Анатолію Бондаренку “юридичними наслідками” за рішення пом’якшити карантинні заходи в місті.

У відеозверненні в п’ятницю, 1 травня, Зеленський нагадав, що вихід з карантину почнеться з 11 травня і закликав Бондаренка і мерів інших міст “не піаритись”, передає ЧЕСНО.

“Окремий “полум’яний” привіт особисто від президента, а також Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України я хочу передати меру Черкас, який разом з міською радою втратили календар і збиралися пом’якшувати карантинні заходи раніше 11 травня. Це спроба заробити політичні рейтинги ціною життя і здоров’я жителів міста. І це буде мати відповідні юридичні наслідки”, – сказав Зеленський.

Фрагмент на відео з 4.16:

Як відомо, виконком Черкаської міськради 30 квітня вирішив послабити карантинні заходи у місті, дозволивши працювати непродовольчим магазинам і сфері послуг, літнім майданчикам ресторанів, будмагазинам, ринкам.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв жорстко відреагувати на послаблення карантину в Черкасах.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом прийняття рішення про послаблення карантинних заходів і вже викликала на допит членів виконавчого комітету Черкаської міської ради.