Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов запевнив, що не вів переписку з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Заява Трофімова цитує пресслужба Офісу президента у Telegram-каналі, передає ЧЕСНО.

“Переписка, яка нібито мала місце між мною та мером Черкас, – це повний фейк. Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій меседжер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з Інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості”, – заявив Трофимов.

За словами першого заступника голови ОП, такі інформаційні “вкиди” можуть бути “частиною політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами”.

Трофімов вважає, що таким чином деякі можновладці “використовують ЗМІ для просування себе, надання резонансності своєму прізвищу та підвищення свого рейтингу”.

Сам факт публікації Бондаренком переписки, заступник Андрія Єрмака відніс до спекулювання на питанні зняття карантинних обмежень.

А рішення про дочасне послаблення карантинних обмежень Трофімов назвав самовільними діями місцевої влади, спрямованими на підвищення рейтингу.

Перший заступник керівника Офісу Президента вважає, що якщо у міських голів є предметні пропозиції щодо допомоги місцевому бізнесу – то завжди можна сконтактуватися з прем’єр-міністром, з представниками уряду та запропонувати своє бачення щодо деяких послаблень за умови дотримання всіх санітарних норм. Проте за словами Трофімова, “з боку міського голови Черкас таких дій не побачили”.