У рамках державної програми «Велике будівництво» Кабінет Міністрів в партнерстві з порталом robota.ua анонсував онлайн-інструмент для навчання та пошуку роботи в дорожній галузі – «Дороги та робота».

Про це повідомляє Урядовий портал, передає ЧЕСНО.

Повідомляється, що в рамках національної будування доріг планується залучити понад 38 тисяч дорожніх спеціалістів. Ще близько 120 тисяч робочих місць буде створено у супутніх галузях – йдеться про розвиток ринку проектувальних й інжинірингових послуг, матеріальне виробництво та компанії зі сфери обслуговування.

Планується відремонтувати понад 6500 км доріг, на що виділяється 112 млрд гривень.

В уряді зазначають, що «Дороги та робота» – це онлайн-інструмент інформування про можливості працевлаштування, адже проєкт покликаний не лише залучити досвідчених спеціалістів на нові об’єкти дорожніх робіт, але й надати відповідь на питання: «Як стати дорожником без досвіду роботи?»

Для цього налагоджено співпрацю з «Навчальним центром з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів». В Навчальному центрі працівники дорожньої галузі здобувають професійно-технічну кваліфікацію, а також мають змогу підвищити її та перекваліфікуватися.

У рамках проекту користувачі матимуть змогу у простій і доступній формі дізнатися про необхідні кроки для того, щоб перейти у нову сферу.

Після вибору бажаної опції, користувач переходить на окремі блоки сайту, розроблені спеціально для проекту.

Підрядні організації оперативно розміщують свої вакансії, які доступні в єдиній базі robota.ua.

«Ми запрошуємо усі дорожні підприємства долучитися до проекту «Дороги та робота» та долучитися до Меморандуму з Профспілкою працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України. Меморандум фіксує мінімальну заробітну плату дорожніх працівників на рівні 9 670 грн на місяць. Цей проєкт – ще один крок до ефективної та прозорої роботи галузі», – розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.