На сайті Президента України з’явилася електронна петиція із вимогою зупинити тиск правоохоронців на міського голову Черкас Анатолія Бондаренка.

Ініціатором петиції став депутат Черкаської міської ради Віталій Косяк, передає ЧЕСНО.

У петиції йдеться:

“Прості люди всієї країни та громада Черкащини, я як депутат міської ради вимагаю від Вас, Володимире Олександровичу, та правоохоронців припинити тиск на нашого міського голову Анатолія Бондаренка!

Погодьтесь, пане Президенте, карантин в Україні перетворився на хаос та істерію через непрофесіоналізм. Малий і середній бізнес вмирає, лікарі без гідної оплати; вчителів та учнів, їх батьків ви вже просто задіджеталізували по самі не хочу. Сфера послуг, комуналка, бюджетна сфера все знищується. Сільське господарство у паніці. Всі прості люди під нігтем вашого віртуального карантину.

І на цьому фоні ви не тільки не хочете чути місцеву владу і мерів, але і погрожуєте. Ви кинете за решітку мерів,200 000 депутатів місцевих рад яких обрали 40 000 000 простих людей України? Такої «картатої» ковдри, такої камери з решітками у вас не має, не було у Януковича, і не буде ніколи.

Міський голова нічого не порушив. Він не приймав це рішення і не підписував його. Рішення колегіальне і згідно із законодавством ніхто не може переслідуватися за подібне.

Друге, ви просто зобов’язані повернути простим людям роботу! Ви зобов’язані сформувати гнучкий регламент карантину. Одягніть всіх людей праці як у інфекційці, але пустіть на роботу! Економте на парламенті, на своєму офісі, на уряді – дайте людям ці гроші на засоби захисту, контролюйте але давайте вижити.

Ми, українці сподіваємося на Вашу мудрість, пане Президенте!”

Станом на 00.00 год 7 травня петицію підтримали 148 осіб з 25000 необхідних. Збір підписів триватиме ще 90 днів.

Проголосувати можна ТУТ.