Черкаська обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з листом, в якому просить дозволити роботу непродовольчих ринків та внутрішньообласного транспорту.

Про це повідомив голова ОДА Роман Боднар, передає ЧЕСНО.

“12 травня відбулася зустріч із підприємцями, які працюють на непродовольчих ринках. Розуміємо, що питання надзвичайно важливе – багато людей працюють, багато людей отримують зарплати, і це, по суті, одне фінансове джерело для утримання сімей, тому для них це питання є важливим. Ми сьогодні порушували це питання на селекторній нараді, крім того, ініціювали офіційного листа до Кабінету Міністрів. Завтра буде засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, саме ця комісія уповноважена ухвалювати рішення”, – заявив він у зверненні, оприлюдненому в Facebook.

Він наголосив, що епідеміологічна ситуація в Черкаській області не така напружена, як у низці інших регіонів країни. “Ми вважаємо, що можемо розглядати питання роботи непродовольчих ринків за умови жорсткого дотримання карантинних вимог. Очікуємо найближчими днями відповідного рішення”, – наголосив Боднар.

“Ще одне питання, яке ми ініціювали – це дозвіл на роботу внутрішньообласного та міського транспорту з урахуванням вимог до кількості пасажирів і з обов’язковим проведенням всіх дезінфекційних заходів в установленому порядку”, – додав він.

Щойно уряд і державна комісія ТЕБ та НС ухвалять відповідні рішення, обласна комісія введе оновлені норми в дію, пояснив Боднар.