Місцева комісія з питань техногенно-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула питання про роботу суб’єктів господарювання з продажу непродовольчої групи товарів на території ринків міста Черкаси.

З відповідним листом до міської влади звернулися представники профспілки підприємців “Солідарність”, передає ЧЕСНО.

“Враховуючи санітарно-епідемічний стан у м.Черкаси, просимо розглянути питання надання дозволу суб’єктам господарювання з продажу непродовольчої групи товарів на території ринків міста Чераси за умови забезпечення виконання протиепідемічних заходів на період карантину, як це вже прийнято в багатьох містах України, таких, як Суми, Чернігів, Луцьк, Івано-Франківськ, Хмельницький, Одеса та інших. Навіть в тих, де захворюваність на COVID-19 значно більше, чим в Черкасах, наприклад, в місті Дніпро”, – йдеться у листі.

Як зазначили під час засідання представники держпродспоживслужби, постановою Кабміну дозволено торгувати непродовольчими товарами лише в магазинах та ТРЦ, а ринки там не передбачені. Також там важко забезпечити дотримання необхідних санітарних норм.

“Це повна несправедливість і геноцид малого бізнесу”, – зазначив заступник міського голови Черкас Ігор Волошин.

Ігор Волошин запропонував підготувати лист на ОДА, щоб міська влада могла надавати дозвіл на відкриття ринків із дотриманням санітарних норм, а також разом з підприємцями піти поспілкуватися з головою ОДА. “Спробуємо дотиснути це питання”, – зазначив Ігор Волошин.

Після засідання заступник міського голови Ігор Волошин разом із підприємцями зустрівся із головою Черкаської ОДА Романом Боднаром. Під час зустрічі останній пообіцяв, що обласна комісія з питань ТЕБ і НС у найкоротші терміни ухвалить відповідне рішення, на основі якого зможе ухвалити своє рішення місцева комісія, і підприємці на ринках Черкас зможуть торгувати непродовольчими товарами.