Чорнобаївським відділом Золотоніської місцевої прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом ймовірного внесення службовими особами одного з приватних товариств завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів у ході проведення тендеру на експлуатаційне утримання частини дороги в Чорнобаївському районі, що призвело до вибуття з бюджету майже 500 тис. грн (ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Перевіряючи законність проведення публічних закупівель, прокурори встановили, що з метою допуску до тендеру й отримання в ньому перемоги товариством надано підроблені документи, зокрема договори на підтвердження досвіду виконання підрядних робіт з ремонту доріг, що ніколи не виконувалися, а також договори оренди техніки, яка за товариством не зареєстрована та в оренду фактично не надавалася.

З вивчення тендерної документації вбачається можливе вчинення атиконкурентних узгоджених дій, спрямованих на спотворення результатів торгів, у тому числі з урахуванням відсутності інших учасників, оскільки зазначене товариство 46 разів змагалося в різних тендерах з єдиним товариством, яке жодного разу не перемогло.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.