“Свободівці” придбали для Черкаського обласного лабораторного центру респіратори FFP3 — найвищого класу захисту та концентрат для миття поверхонь і антисептичну рідину.

«За дорученням міського голови Анатолія Бондаренка та в якості депутата Черкаської облради на початку карантину вже зустрічався із попереднім і багаторічним директором установи Михайлом Сьомаком. Саме тоді ознайомився із проблематикою роботи центру та його актуальними потребами у обладнанні та засобах захисту. На жаль, міська рада через бюрократичні перепони та бюджетне законодавство не має змоги надавати підтримку обласному закладу. Тому ми власними силами допомагаємо медикам та дякуємо за їхню самовіддану працю», – зазначає заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.

Свободівець пояснює, що Черкаський обласний лабораторний центр є важливим, проте на жаль, маловідомим осердям боротьби з пандемією коронавірусу. Тут медичні працівники щоденно роблять десятки досліджень тестів на COVID-19, та працюють, щоб вчасно виявити хворобу. Тож команда черкаської «Свободи» за особисті кошти придбала засоби захисту для медиків.

«Ми дякуємо усім медикам та зокрема працівникам лабораторного центру за важку й безмежно відповідальну працю! Будемо й надалі допомагати їм у цей складний час», – зазначає голова міської організації ВО «Свобода» Діана Тяско.

Нагадаємо, що раніше свою заробітну плату на закупівлю засобів захисту віддали секретар міської ради Ярослав Нищик, заступники міського голови Ігор Коломоєць та Юрій Ботнар, директор департаменту освіти Сергій Воронов, директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко та інші свободівці-посадовці.

Свободівці допомагають лікарям уже не вперше. Як тільки спалах коронавірусної інфекції відбувся в Кам’янському районі на Черкащині націоналісти відправили туди захисні маски лікарям. Згодом депутат-свободівець Сергій Воронов передав кам‘янським медикам респіратори, маски, рукавички, дезинфікуючі засоби та захисні костюми. Також він придбав для кам’янської “швидкої допомоги” бактерицидну лампу. Окрім цього свободівці придбали сотню комплектів засобів захисту (респіратори, костюми та окуляри) та кількасот літрів антисептику для медиків Черкаської обласної лікарні та працівників черкаської «швидкої». Також Юрій Ботнар передав рамку для дезінфекції «швидкій» в Умані, а медикам придбав – вологонепроникні захисні костюми, щитки, респіратори FPP3, антисептик і концентрат для дезинфекції поверхонь.