Похолодання в області триває. В той час, як більшу частину Західної Європи вже опікає виступ теплого сонячного Азорського антициклону, Україна, зокрема і Черкащина, знаходяться під впливом холодної тилової частини циклону, який «застряг» над Уралом.

Про це повідомляють в обласному гідрометцентрі, передає ЧЕСНО.

Північні повітряні течії зумовлюють загальне похолодання, яке досягає і Чорноморського побережжя. І завтра денна температура не перевищить 10-15º. До того ж окремі «фронтальні хвилі» час від часу збільшуватимуть хмарність та зумовлять невеликі дощі. Розсіювання хмар вночі може привести до виникнення заморозків на поверхні ґрунту. При цьому, найбільш схильні до заморозків понижені форми рельєфу, де застоюється холодне (важке) повітря.

У неділю, після подібної холодної ночі, прийде більш теплий день без опадів. З початку нового тижня розпочнеться невелике потепління із дощами.

Щоправда справжнє літо прийде дещо пізніше, з 27-28 травня. Його прихід буде не дуже помітним, без спеки, а на фоні дощів переважатиме помірно-тепла погода.

Температура води в Дніпрі утримується на рівні 15º. Значне її прогрівання розпочнеться з червня.

– За Народним календарем після 22 травня – Миколи теплого, вже чекали на справжнє тепло, – відзначає Віталій Постригань. – Бували роки, коли літо у наш регіон приходило дуже пізно, як наприклад у 2001 р. – 8 червня. Початком літнього сезону в наших широтах вважаються такі температурні показники: середні добові температури +15º і вище, денні температури +20º і вище, нічні – не нижче +10º, після припинення заморозків.