Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо певного послаблення карантину через пандемію гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2, і волейболісти отримали можливість проводити повноцінні тренування у залах.

Про це повідомляє пресслужба Федерації волейболу України, передає ЧЕСНО.

Відповідно, Директорат ГО ФВУ, враховуючи попередні побажання головних тренерів команд вищої, першої та другої ліг (чоловіки), де чемпіонати продовжували знаходитися на вимушеній паузі, вирішив визначити чемпіонів та призерів у їхніх змаганнях виключно за спортивним принципом – безпосередньо на ігрових майданчиках.

Таким чином черкаська жіноча волейбольна команда, які інші учасники «Фіналу чотирьох» у першій лізі дограють сезон 2019/2020 років.

Нагадаємо, що МСК «Дніпро» вдало подолавши груповий етап чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд першої ліги, вийшов до фінального раунду, де розігруватимуться комплект нагород та путівки до вищої ліги.

Команда, яка у «Фіналі чотирьох» фінішує на першому місці вийде до вищої ліги, а колектив, що буде другим за підвищення у класі позмагається з 11 командою вищої ліги.

На другому етапі за 1-4 місця команди грають у два кола два тури.

19-21 червня в Одесі матчі 1-го туру «Фіналу чотирьох» у жіночій першій лізі проведуть «ФОГТЛАНД», ВК «ПНУ Івано-Франківськ», МСК «Дніпро» та «Полісся-ліцей-інтернат».

2-й вирішальний тур відбудеться 26-28 червня у Житомирі.