26 травня 2020 року під час обговорення скасування спеціальних рейсів, які запровадили з 20 березня 2020 року на час карантину, “свободівці” у виконкомі Черкаської міськради запропонували залишити право безкоштовного проїзду в тролейбусах для медичних працівників до завершення карантину.

Таким чином сім тисяч працівників галузі медицини, що працюють у Черкасах, не залежно від того міський чи обласний це заклад, безкоштовно їздитимуть у еклектротранспорті. Таку пропозицію озвучив заступник міського голови, очільник обласної організації ВО “Свобода” Юрій Ботнар.

«Рішення про безкоштовний проїзд ми прийняли аби медичні працівники відчували додаткову підтримку від місцевої громади. Ми цінуємо їх роботу. Раніше 100  мільйонів гривень ми спрямували на підтримку медичних закладів для боротьби з пандемією коронавірусу, ми запровадили надбавки лікарям, які працюють із пацієнтами інфікованими ковід-19. Тримаємо руку на пульсі подій і надалі будемо підтримувати медиків», – зазначив Юрій Ботнар.

Для того аби уникнути випадків відсутності посадкових місць, для медиків мають маркувати спеціальні крісла у тролейбусах.

«Пропоную управлінню транспорту у співпраці з тролейбусним парком розробити необхідне маркування для того аби забезпечити медиків місцями. Ми знаємо, що вранці багато людей їдуть на роботу, але на час пандемії ми повинні в першу чергу забезпечити доїздом медиків» – відзначила член виконкому “свободівка” Діана Тяско.