За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх працівників Черкаського ВП ГУНП у Черкаській області, які за версією слідства, перевищуючи владу, з метою особистого незаконного збагачення, незаконно затримали та заподіяли тілесні ушкодження жителю міста Черкаси, вимагаючи у нього неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності, а також заволоділи мобільним телефоном потерпілого.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 28, ч. 2  ст. 365, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 187 КК України скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси.

Прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.