28 травня у прес-холі Центрального стадіону відбулась прес-конференція міського голови Анатолія Бондаренка разом із керівником змагань Андрієм Фощієм, а також заступником міського голови Ігорем Волошиним. Вони анонсували футбольний турнір «Кубок міського голови», який пройде в Черкасах із 11 до 28 червня.

У турнарі візьмуть участь 36 команд. Як дорослі, так і дві дитячі групи: 2008-2009 р.н. і 2010-2011 р.н, передає ЧЕСНО з посиланням на Табло.

Матчі проходитимуть на штучних полях 28, 32 і 34 шкіл.

Анатолій Бондаренко«Ви знаєте, що футбол поступово виходить з карантину. 30 травня стартує УПЛ. Ми працюємо над тим, щоб щоденно покращувати наші спортивні досягнення. У 2016 році на спорт виділено 16 мільйонів гривень, а у 2020 передбачено 70 мільйонів.

Щоб підтвердити статус Черкас як претендента на звання спортивної столиці Украіни, ми організували такий турнір.

Очікуємо, що він буде наймасовішим, підкреслю – за кількістю учасників, а не за кількістю глядачів, тому що зараз вирвуть із контексту ніби ми порушуємо правила карантину. 

Усі вдалися в істерію коронавірусу. Скажу, як Лукашенко: «Вийдіть, продихайтесь, повітря в легені наберіть і тоді все буде добре. Якщо настане нова хвиля коронавірусу, то будемо з гарним імунітетом».

Організатор змагань Андрій Фощій розповів про учасників турніру і чому для проведення обрали саме 28, 32 і 34 школи: «По-перше, ми охоплюємо найбільші спальні райони Черкас: митницю і південно-західний. По-друге, поля розташовані в людних місцях, де гуляють усі верстви населення: діти, підлітки, дорослі, пенсіонери. По-третє, матчі будуть проходити в оптимальний вечірній час після роботи. Таким чином ми популяризуватимемо спорт і футбол зокрема в усьому місті. Кращої реклами не придумати».

Заступник міського голови Ігор Волошин додав, що вже справді час виходити з карантину. Це лише початок тих спортивних заходів, які запланували в місті.