Черкаські спортсмени відзначили завершення карантину на природі. Влаштували «Олімпійську толоку», на яку зібралася олімпійська та спортивна спільнота міста.

Про це розповідає відділення НОК України у Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Гуртом на території дитячого оздоровчого центру «Дахнівська Січ» висадили 120 саджанців дерева павловнія, яке вважається таким, що росте найшвидше в світі. Обговорили також ідею висаджувати іменні дерева Героїв-олімпійців: Чемпіонів та призерів Олімпійських Ігор.

Долучилися до такої «толоки» срібні призери Олімпійських Ігор Сергій Куліш, Олександр Мотузенко, Олександр Феденко та Чемпіони Юнацьких Олімпійських Ігор Іван Тищенко й Валерія Іваненко. Активно допомагали й інші черкаські спортсмени, тренери, керівники федерацій з видів спорту, дитячо-юнацьких спортивних шкіл та фізкультурно-спортивних товариств.

Такий захід організувало відділення НОК України в Черкаській області на запрошення засновника «Дахнівської Січі» Миколи Мирзи. Ця ініціатива відбулася в межах Всеукраїнського спортивно-інтерактивного проєкту #OlympicLab за модулем «Eco Olimpic» та з нагоди відзначення 5 червня Всесвітнього дня охорони довкілля. В цей день весь світ говорить про збереження природи, вирішення проблем екології та сталий розвиток Планети Земля.

«Олімпійський осередок не міг лишатися осторонь, бо кому, як не спортсменам, знати про негаразди з довкіллям. Під час щоденних тренувань на межі людських можливостей наші атлети безпосередньо контактують навколишнім середовищем. Ми точно знаємо про проблеми забруднення повітря, річок, територій. Черкаси мають прекрасну природу: соснові ліси, Дніпро, мальовничі ландшафти. Тут є чудові умови для занять багатьма видами спорту на відкритому повітрі. Ми отримали цей дарунок від наших батьків. Наша місія – зберегти це багатство для нащадків. Захист планети починається з кожного з нас. Тож, коли кожен хоча би раз на рік висадить дерево – допоможе всій планеті. Черкаські олімпійці сьогодні зробили свій внесок у цю благородну справу», – відзначив голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда.