Новим керівником обласного управління Держгеокадастру став Сергій Савченко. 

Із березня Савченко виконує обов’язки начальника управління. До цього обіймав посаду начальника відділу Держгеокадастру області у Чигиринському районі, передає ЧЕСНО з посиланням на видання Кропива.

Також чиновник був підозрюваним у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, працюючи начальником відділу державної інспекції з контролю використання та охорони земель міськрайонного управління Держкомзему у м. Черкаси та Черкаському районі.

За даними слідства, протягом серпня 2010 року він вимагав від службових осіб ставкового рибного господарства “Худяки”, ВАТ “Черкасирибгосп” грошові кошти у розмірі 200 тис. грн за сприяння у оформленні документів про право власності на низку земельних ділянок. А також приховування факту неправомірного використання землі, що належить Чигиринському лісництву, та сприяння у її оформленні.

1 вересня 2010 року Сергій Савченко отримав частину обумовленої вигоди в розмірі 100 тис. грн і був затриманий. У ході допиту свою вину у вчиненні злочину визнав частково.

Згідно з ухвалами в державному реєстрі судових рішень, обвинувальний акт по даній справі було передано до Черкаського районного суду. Однак вирок чи будь-який рух справи в реєстрі відсутні, що може свідчити про закриття справи на досудовому етапі.