В Черкаському районі виявлено самовільну рубку дерев.

Про це інформує начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков, передає ЧЕСНО.

29 травня 2020 року, реагуючи на звернення громадян, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу, в ході здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, виявлено факт самовільної вирубки зелених насаджень в адміністративних межах Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області.

В результаті перевірки встановлено, що в урочищі «Карпенкова гора» виявлено незаконну порубку 23 дерев породи сосна.

На місці вчинення правопорушення виявлені залишки зрубаних дерев та пеньки. Проведена фотофіксація пеньків, які виміряні, пораховані та занесені в польову облікову відомість.

Розрахунок розміру завданої державі шкоди, внаслідок незаконної порубки дерев, проведено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 р. № 665 дод. 2 (з урахуванням індексації) та становить 189 227 грн.48 коп.

Осіб, що провели незаконне знесення зелених насаджень, встановити не вдалося, але в їх діях присутні ознаки злочину.

Оскільки Державна екологічна інспекція Центрального округу є спеціально уповноваженим контролюючим державним органом, але не наділена повноваженнями проводити оперативно – розшукові дії, тому звернулась до Головного управління національної поліції в Черкаській області Христинівського відділення Уманського відділу поліції із проханням провести оперативно-розшукові дії з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.