У березні 2020 року стартувала масштабна програма «Велике будівництво», ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, суть якої полягає в інфраструктурній розбудові країни.

У рамках програми по всій території України протягом року заплановано будівництво чи реконструкція 600 об’єктів. Серед них, зокрема, 142 школи, 117 дитячих садків, 122 об’єкти спортивної інфраструктури, 212 приймальних відділень та 7 інших інфраструктурних об’єктів соціального, медичного та культурного спрямування, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

З метою посилення контролю за виконанням програми «Велике будівництво» Мінрегіон утворив Робочу групу з інспекції та моніторингу реалізації проектів, яка вже почала свою роботу.

«Започаткувавши діяльність Робочих груп з моніторингу, Мінрегіон впровадив централізований підхід до координації робіт в рамках президентської програми «Велике будівництво». Робоча група перевіряє об’єкти на відповідність державним будівельним нормам, зокрема, в частині безпеки експлуатації, інклюзивності та новітнім стандартам у розвитку соціальної інфраструктури.  В результаті цієї роботи ми не тільки виявляємо вузькі місця в процесі реалізації об’єктів, але й координуємо зусилля всіх причетних сторін та організацій задля успішного завершення проектів у заплановані терміни», – прокоментував роботу моніторингової групи Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.