12 червня 2020 року на сесії Черкаської обласної ради свободівець Юрій Ботнар звернувся до депутатського корпусу зі вимогою не допустити свавілля влади і запобігти закріпаченню простих українців, якого так хоче центральна влада.

Так, у Верховні Раді хочуть розглянути законопроект № 2681 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)”. Фактично зараз посадовці намагаються змінити трудове законодавство так, щоб повернути кріпацтво в Україні.

“ВО “Свобода” категорично проти нового трудового законодавства від влади. Адже за новою редакцією законодавчих актів роботодавець може фактично просто так звільняти працівників, навіть без погодження з профспілками – за відсутність на робочому місті більше п’яти хвилин, за невиконання розпоряджень начальника, навіть тих, що не входять в посадові обов’язки, звільняти зможуть вагітних, жінок, які перебувають у декретній відпустці. І більше того – понаднормова робота стане нормою, а професійні спілки, як такі, зникнуть взагалі. Частину соціальних гарантій буде скасовано і люди залишаться без будь-якої підтримки і захисту. Партія “Свобода” стає на захист профспілок, адже саме вони відстоюють права простих українців і закликає депутатів не залишатись осторонь”, – відзначив Юрій Ботнар.

Він також наголосив, що весь цивілізований світ сьогодні виступає категорично проти свавілля влади. Міжнародна конфедерація профспілок заявила, що Уряд України стоїть на боці корпорацій і виступає проти працівників, вони різко засудили дії влади.

Тому партія “Свобода” вважає свої обов’язком відстоювати права простих українців, особливо тоді, коли влада не просто не захищає громадян своєї країни, а намагається загнати їх в рабство.