Медичним працівникам, які боряться з коронавірусом продовжують виплачувати муніципальну надбавку до заробітної плати. Розмір такої доплати сягає 25 відсотків від окладу. Надбавку з бюджету в Черкасах отримують 243 працівники медичної галузі (із 3-ої міської лікарні швидкої медичної допомоги та міської інфекційної лікарні).

Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

«Програму місцевих стимулів для лікарів, раніше ініціювала наша фракція ВО «Свобода» за підтримки міського голови Анатолія Бондаренка. Згідно з рішенням міської ради за березень 2020 року лікарі отримали надбавку до заробітної плати в розмірі 10 000 гривень, медичні сестри – 8 000 гривень, а молодший медичний персонал та інші працівники – 4 000 гривень. Загалом на стимули з бюджету спрямували 3 мільйони гривень. Цих коштів має вистачити на доплати медикам в розмірі 25% протягом 5 місяців. Ми вдячні усім медикам, що борються з епідемією коронавірусу, та й надалі будемо їм допомагати», – зазначає заступник міського голови, “свободівець” Юрій Ботнар.

Працівники лікарень уже отримали надбавку за квітень та травень. На це спрямували 367 тисяч гривень. Для працівників міської інфекційної лікарні виплатили одноразову премію – на загальну суму близько 915 тисяч гривень. Запровадили премії й для працівників мобільних бригад консультативно-діагностичної поліклініки, які тестують хворих із підозрою на Covid-19 вдома. Наразі їм виплачено 145 тисяч гривень.

Нагадаємо, що загалом на боротьбу з Covid-19 Черкаська міська рада спрямувала майже 100 мільйонів гривень. На ці кошти придбали медичне обладнання, необхідне для надання допомоги хворим на Covid-19: апарати ШВЛ, кисневі концентратори, пульсоксиметри, монітори пацієнта, дозатори лікувальних речовин, рентгенапарати. Також засоби індивідуального захисту (комбінезони, захисні щитки, захисні окуляри, респіратори, рукавички, маски) та дезинфікуючі засоби, згідно із потребами, які визначили лікувальні заклади.