У разі погіршення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах уряд напрацьовуватиме рішення щодо коригування умов для безпеки дітей під час складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19 під головуванням Президента Володимира Зеленського за участю представників уряду та правоохоронних органів, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу глави держави.

“У деяких регіонах України, зокрема на Закарпатті, доволі напружена ситуація щодо створення умов для безпечного проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Уряд України разом з місцевою владою вживають усіх необхідних заходів для безпечного проходження ЗНО випускниками. Якщо в окремих регіонах епідситуація не буде задовільною, Кабмін напрацьовуватиме рішення щодо коригування умов для безпеки дітей”, – йдеться в повідомленні.

В уряді також поінформували, що показник захворюваності становить 46,8 випадку на 100 тис. населення, а маркер, після якого треба ухвалювати рішення щодо епідемічної ситуації, – 60 осіб на 100 тис. населення.

“Коронавірус коригує наші плани в усіх галузях. Маємо дбати про безпеку дітей, особливо коли в них відповідальний період ЗНО”, – сказав Зеленський.