На  заводі «Черкаське пиво» планують розширення та запуск пивоваріння. Ще із 1910 року тут варили відомі раніше види черкаського пива, на сьогодні підприємство виготовляє мінеральну воду, лимонад  та «Моршинську» в алюмінієвих бляшанках. 

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Відвідав підприємство голова Черкаської ОДА Роман Боднар, де зустрівся із  власником заводу Анатолієм Гладким та ознайомився із процесом виробництва. На території вже розпочали будівництво нового виробничого цеху, закупили чеське обладнання. Давню рецептуру напою також збережуть.

– Сьогодні ми стояли біля фундамента будівлі, сподіваюся, наступного разу зустрінемося вже біля готової продукції. Зараз тут працює більше 80 черкащан, після запуску пивоваріння збільшать ще на 50.  Бізнес не приховує, що серед основних проблем – брак висококваліфікованих кадрів (інженерів, технологів) та засилля бюрократії у дозвільних процесах. Каже, деякі довідки раніше доводилося чекати тижнями, – говорить голова Черкаської ОДА.

Роман Боднар наголосив на відкритості обласної влади та готовності підтримати підприємців та інвесторів.

– Пан Анатолій щирий у прагненні відродити традиції черкаського пивоваріння. Що підсилить і туристичний потенціал. Обговорили проблемні питання, сприятимемо у вирішенні. Обласна влада зацікавлена у розвиткові бізнесу, для цього формуємо сприятливий клімат.