Директор Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов на своєму ютуб-каналі розповів, яким буде новий навчальний рік у черкаських школах.

Зокрема, посадовець спростував фейки, які нині активно поширюються по соціальних мережах, передає ЧЕСНО.

– Ніхто не знає напевно, як з карантином буде у серпні. Якщо епідеміологічна ситуація буде негативна і не дозволятиме розпочати новий навчальний рік, то тоді навчання буде дистанційне. Якщо ситуація дозволятиме, уроки розпочнуться у звичному форматі, – зауважує Сергій Воронов. – Поки що розробляється єдина платформа для зручного дистанційного навчання для загального користування, але це на випадок, якщо карантин не дозволить відвідувати школи.

З приводу ЗНО освітянин зазначив, що поки варіант проведення ЗНО у форматі онлайн розглядається як запасний.

– Перший місяць навчання у вересні буде коригуючим, відбуватиметься повтор матеріалу, який діти вивчали під час карантину, аби виявити прогалини, те, що діти могли упустити. Методи дистанційного навчання будуть  переглянуті, розглядаємо єдину систему освітнього процесу, аби покращити цю модель навчання. Це на той випадок, коли вона знадобиться, – пояснює Сергій Воронов.

Як уже відомо, скасовано ДПА і ЗНО для тих дітей, які не планують вступати до закладів вищої освіти. Ті ж діти, які вступатимуть до таких закладів, ЗНО складатимуть з сьогоднішнього дня, 25 червня. Усі школи Черкас, в яких відбуватиметься складання ЗНО, готові до цього процесу.