Ветерани та волонтери на Хуторі Ярки готують до відкриття капеланську церкву і дитячий табір.

Про це розповідає видання Золотоноша, передає ЧЕСНО.

Хутір Ярки, що розташований на околиці Золотоноші, незабаром отримає дві культурно-туристичні локації. Мова йде про справжню капеланську церкву, а також доволі нестандартний табір для місцевої молоді. Ініціатива та втілення – справа рук громадської організації Національно-визвольний рух “Холодний Яр”. Саме вона близько року тому об’єднала довкола себе добровольців Черкащини, що у різні часи захищали територіальну цілісність України під час війни на Донбасі.

Перший крок – закладення майбутньої військово-капеланської церкви Святої Покрови. На місці майбутнього фундаменту волонтери із Золотоноші, Черкас та Зорівки встановили дерев’яний хрест. Автори ідеї вирішили відмовитись від звичного усім православного символу, віддавши перевагу традиційному козацькому хресту. Це, на їхню думку, має і символізм у відношенні до Покрови, і зважаючи козацьку історичну спадщину земель довкола Золотоноші. Процес встановлення благословив настоятель храму Святого Луки ПЦУ отець Олександр. Він, як екс-капелан, що перебував у АТО, й очолюватиме церкву.

Паралельно зі зведенням релігійної споруди саме тут, на околиці Ярків, добровольці мають намір побудувати дитячий табір. Спеціалізуватися він має на спортивній, екстремальній, вишкільній та просвітницький складових. Справжня родзинка – кінні прогулянки, а також відповідне навчання.

За словами керівника ГО НВР “Холодний Яр” Станіслава Піскуна, таборуватимуть тут в першу чергу дітей із малозабезпечених родин, а також дітей українських добровольців і загиблих воїнів.