День молоді, як національне свято, було затверджено 22 червня 1994 року президентом України Леонідом Кравчуком. За указом президента, День молоді в Україні відзначаємо щорічно в останню неділю червня.

Під категорію “молодь” в Україні припадають громадяни віком від 18 до 35 років. Проте згідно з офіційними нормами ВООЗ, молодою вважається людина віком до 44 років.

Історія свята

СРСР святкував “День радянської молоді” у останню неділю червня, а після розпаду Радянського Союзу, Україна та Білорусь традиційно продовжила святкувати у старий період. Натомість, Міжнародний День молоді відзначається 12 серпня. Завдяки цьому дню в ООН прагнуть залучити найбільш енергійне покоління у політичне та соціальне життя своєї країни.

Традиції святкування Дня молоді

В Україні на День молоді традиційно проходить безліч цікавих подій, фестивалів та спортивних заходів. З кожним роком у цьому дні все дужче відчувається соціальний підтекст, збільшується кількість благодійних акцій, соціальних флешмобів та тематичних івентів. Щороку Кабмін виділяє 60 премій на День молоді для заохочування найбільш талановитих молодих людей.