У суботу, 4 липня, о 12-й годині на Соборній площі Черкас пройде акція «200 днів брехні».

Разом з усією Україною черкащани вийдуть на підтримку Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, яких звинувачують у нібито організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

У акції приймуть участь представники політичних сил Черкащини, громадські волонтерські та ветеранські організації. Також організатори запрошують приєднатися всіх небайдужих. Таким чином часники дійства хочуть продемонструвати солідарність із заарештованими, які бездоказово перебувать за гратами понад пів року.

– Ми хочемо нагадати владі, що не забуваємо жодного її зашквару, жодного знущання над законами України і її Конституції. Ми запрошуємо, ні, закликаємо усіх небайдужих, незалежно від політичної приналежності та переконань приєднатись до акції та разом продемонструвати єдність, – зазначають організатори.

Нагадаємо, 12 грудня працівниками українських спецслужб було затримано музиканта Андрія Антоненка, лікара-волонтера Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь за звинуваченнями в організації вбивства журналіста Павла Шеремета. Останній загинув зранку 20 липня 2016 року в центрі Києва у результаті підриву автомобіля, яким він керував. Незважаючи на відсутність реальних доказів та свідків у справі, усім затриманим висунуто підозри та обрано запобіжний захід у вигляді ув’язнення.