Волонтери, благодійники, представники різних установ та організацій і просто небайдужі черкащани в останній день червня зібрались, аби підвести підсумки етапу діяльності волонтерського руху на базі Центру гостинності. Зароджувався він як ініціатива «Нема самотніх» для допомоги жителям Черкас під час карантину, однак із часом перетворився в повноцінний загальнообласний рух, який охопив собою міста, селища та села усієї Черкащини.

Загалом протягом тримісячного (з 19.03 по 30.06) карантину допомогу отримали майже 4 тисячі жителів Черкас і області. Звісно, найбільше цього потребували самотні люди похилого віку, особи з інвалідністю, малозабезпечені. Саме на них спершу і була розрахована ініціатива.

Повне сприяння волонтерській діяльності надавали державні установи, служби ДСНС та патрульної поліції, чиновники обласної та районних державних адміністрацій, керівництво ОТГ та голови сіл. Посильну допомогу виділяв і бізнес-сектор.

Продуктові набори, засоби захисту, кошти невпинним струмком надходили від представників малого та середнього бізнесу, великих підприємств та окремих осіб. Тож засновники руху вирішили зібрати усіх, до речі, з дотриманням усіх карантинних вимог, та особисто подякувати за сприяння і допомогу.

Захід пройшов напрочуд легко та невимушено. Позбавлений помпезної офіційності, він відбувався в дружній атмосфері, незважаючи на вельми різнопланову публіку. Талановиті виступи, джазові композиції, авторські пісні не давали сумувати присутнім та розбавляли офіційні вручення грамот і подяк. Загалом відзнаки волонтерів отримали майже триста осіб. Організатори також відзначили найбільш активних помічників – керівника логістичного напрямку Наталю Даньковську, операторів колл-центру Ксеню Прокоп’єву, Тетяну Гайову, Наталю Богданову, Маїну Кулик, Ірину Лапську, Інну Ченбай, Любов Проценко, керівника Центру гостинності Віктора Дивнича, адміністратора цього ж Центру Анну Алєксєєву та керівника переселенської ГО Олександра Лавріненка.

– Щиро дякуємо усім за допомогу. Незважаючи на різні політичні погляди, переконання та інтереси ми змогли об’єднатися для однієї мети і з честю її досягали, – зазначила одна з організаторок руху Леся Валяєва. – Це неймовірне дійство – зустріч друзів, волонтерів, партнерів, благодійників соціального проекту на базі Центру гостинності. Може не все відбулося так, як було заплановано, але все одно відчуття неймовірні! Дух єднання, братерства, взаємодопомоги і добра наповнив кожну клітинку мого тіла. Дякую кожному, хто прийшов, був із нами в період карантину і долучався до спільної справи – чи то копійкою, чи своїм часом, чи інакше…

Наприкінці дійства ініціаторки волонтерського руху Леся Валяєва та Олена Гавриш анонсували, що він, незважаючи на послаблення карантинних вимог, продовжуватиме функціонувати у дещо видозміненому форматі, але й далі опиратиметься на благодійність, щирість та альтруїзм його учасників.