У зв’язку з проведенням гідравлічних випробувань та, як наслідок, – із усуненням поривів у частині багатоквартирних будинків відсутня гаряча вода. Мережі на міцність під тиском 16 атмосфер перевіряють одночасно й «Черкаська ТЕЦ», і «Черкаситеплокомуненерго».

Про це розповідає пресслужба Черкаської міськради, передає ЧЕСНО.

У період з 6 до 29 липня 2020 року без гарячої води опинились мешканці будинків на таких вулицях: Нижня Горова, Кобзарська, Різдвяна, Надпільна, Нарбутівська, Добровольського, Симиренківська, Гетьмана Сагайдачного, Чехова, Толстого, Сергія Амброса та на бульварі Шевченка (споживачі Черкаської ТЕЦ).

У зв’язку із продовженням ліквідації пошкоджень на теплових мережах гаряче водопостачання відсутнє також у житлових будинках на Новопречистенській, Кривалівській, Благовісній, Шевченка, Небесної Сотні, Митницькій, Пастерівській, Б. Хмельницького, Різдвяній, Верхній Горовій, Нижній Горовій, Гоголя, В’ячеслава Чорновола, Хрещатику, Надпільній.

Водночас, через випробування мереж та усунення аварійних ситуацій гаряче водопостачання відсутнє й у частини Південно-Західного району (споживачі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»).

Як розповідає директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Яценко, у такий спосіб теплові мережі готують до нового опалювального сезону.

– На період проведення випробувань призупиняється подача гарячої води споживачам, оскільки інакше такі роботи виконати технологічно неможливо, – розповідає посадовець. – Гідравлічні випробування – щорічний обов’язковий захід, передбачений Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Це дає змогу виявити та відремонтувати найбільш зношені ділянки мереж та запобігти появі пошкоджень під час майбутнього опалювального сезону. На сьогодні це дієвий запобіжний захід, який дозволяє заздалегідь виявляти критичні місця тепломереж. Якщо не проводити його, то значно збільшиться кількість аварій на теплотрасах під час опалювального сезону. Відповідно, це може призвести до відключення споживачів від тепла на час усунення пошкоджень за низьких температур повітря.

За його словами, гідравлічні випробування в Черкасах проводять поетапно у період із квітня до вересня в різних районах міста, згідно з графіком. Скільки часу при цьому в будинку буде відсутня гаряча вода – залежить, перш за все, від виявлених пошкоджень.