У березні 2020 року депутати Золотоніської міської ради ухвалили рішення про заборону розміщення великогабаритних рекламних щитів на території міста.

Про це розповідає видання Новини Черкас, передає ЧЕСНО.

Приводом для такої ухвали є кілька причин: естетичний вигляд та загроза під час штормових поривів вітру. Фахівці непокояться, щодо безпечності цих конструкцій для людей. Як свідчить практика, не всі власники рекламних білбордів переймаються станом металевих опор. Їх також не турбує процес експлуатації та своєчасне оновлення інформації на рекламних носіях.

За словами начальника управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин Ігоря Весніна, нині на території Золотоноші розміщено 9 габаритних щитів, що розташовані по вул. Шевченка, вул. Новоселівська, вул. Обухова, вул. Благовіщенська та вул. Черкаська. Поставившись з розумінням до волі громади, більшість власників рекламних щитів погодилися на комплекс заходів, які передбачають відокремлення спеціальної конструкції разом з основою від місця її розташування та транспортування у місце її подальшого зберігання чи утилізації.

У місті було вже демонтовано дві конструкції, ще три конструкції демонтують в ніч з 13 на 14 липня. У зв’язку з ускладненим транзитним трафіком та безпекою перехожих, демонтаж великогабаритних об’єктів, було вирішено провести в нічний час. Ще два об’єкти демонтують із закінченням договору – упродовж кількох місяців. Лише один із підприємців не мав бажання дослухатися до волі громади та вирішив оскаржити своє бачення у судовому порядку. Та власнику великогабаритного об’єкта було відмовлено в судових тяжбах, згідно із цим рішенням він повинен його демонтувати.

Прибрати зовнішню рекламу підприємці мають самостійно. Якщо вони відмовляться – конструкції демонтує міська служба з благоустрою.