Житель Черкас пропонував послуги з придбання автівок на іноземних інтернет-аукціонах. Однак, після отримання грошей від клієнтів – чоловік зникав. Збитки завдані потерпілим становлять понад 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає ЧЕСНО.

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Черкащини, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, викрили у шахрайстві 30-річного місцевого жителя.

Кіберполіція встановила, що чоловік під виглядом придбання для клієнтів автомобілів преміум класу, незаконно заволодів їх грошима.

Зловмисник пропонував послуги з купівлі автівок на закордонних інтернет-аукціонах, з подальшим їх розмитненням, постановкою на облік та сертифікацією. Втім, взяті на себе обов’язки фігурант не виконував та після отримання грошей – зникав.

За розробленою схемою, при реєстрації на аукціоні чоловік вказував данні покупця. Далі він отримував документи, де було зазначено, що клієнт переміг в аукціоні. Однак, в подальшому зловмисник не сплачував вартість лоту.

За попередніми даними, сума збитків сягає понад 4 мільйони гривень. Правоохоронці встановлюють повне коло потерпілих осіб.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Чоловіку оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває слідство.